18 yıl sonraki tarihi zirve sona erdi: CHP Genel Merkezi’ndeki Erdoğan-Özel görüşmesi 1,5 saat sürdü

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iade-i ziyarette bulundu. Görüşme CHP Genel Merkezi’nde saat 16.05’te başladı, 17.34’te sona erdi. Özel, Erdoğan’ı kapıda karşıladığı gibi Genel Merkez’den ayrılırken de Erdoğan’a eşlik etti. 

Özel’e karşılamada CHP İstanbul Milletvekili ve eski büyükelçi Namık Tan eşlik etti. Erdoğan’ın yanında ise AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş hazır bulundu.

İki lider tokalaşmalarının ardından basın mensuplarına fotoğraf verdi. Erdoğan ve Özel karşılamanın ardından Özel’in 12’nci kattaki makam odasına çıktı.

Özel, Erdoğan’ı kapıda karşıladı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel ile Genel Merkez’deki başkanlık makamında görüştü.

Öte yandan, CHP Genel Merkezinin önündeki bayraklar arasına, Erdoğan’ın ziyareti dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı forslu bayrak da asıldı. 

Görüşme, 1 buçuk saat aranın ardından 17.34’te sona erdi. Özel, Genel Merkez’den ayrılırken Erdoğan’a eşlik etti. Görüşmenin sonunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

CHP MYK, Erdoğan-Özel görüşmesinin ardından toplanacak. CHP’nin görüşmenin içeriğine ilişkin gazetecilere bilgilendirme yapacağı öğrenildi.

Erdoğan ve Özel ilk görüşmelerini 2 Mayıs’ta gerçekleştirmiş; Cumhurbaşkanı, CHP liderini AKP Genel Merkezi’nde ağırlamıştı. Erdoğan, Ankara’nın Söğütözü semtinde AKP Genel Merkezi’ne de komşu sayılabilecek mesafedeki CHP Genel Merkezi’ne en son 18 yıl önce, merhum Genel Başkan Deniz Baykal’a “hayırlı olsun” ziyareti için gitmişti.


Erdoğan’ın 18 yıl önceki Baykal ziyaretinden 

TIKLAYIN | Erdoğan-Özel görüşmesinden kareler

İki liderin gündeminde hangi başlıklar var? 

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gezi Davası tutukluları taraflar arasındaki zirvenin önemli gündem başlıkları arasında yer alıyor. Özel, Erdoğan’a hukuksuz şekilde içeride tutulduklarını belirttiği Gezi Davası tutuklularıyla ilgili AYM ve AİHM kararlarına uyulması gerektiğini iletecek. Emekli kuvvet komutanlarına yönelik salıverilme kararını iyi niyetli bulduklarını ifade edeceği belirtilen Özel, hukuksuzlukların çözümüne yönelik daha fazla somut adım atılması gerektiğini söyleyecek.

Özel’in dosyasında Şenyaşar Ailesi de yer alacak. Özel, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’ın adalet arayışını, görüşmede gündeme getirecek.

Kobani Davası kararları, Yargıtay seçiminde yaşanan tartışmalar, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması ve Sinan Ateş cinayeti üzerinden Emniyet’te yaşanan kriz de Özel’in dosyasında yer alacak. Yargıya siyasi müdahale ve sert söylemler ile kutuplaştırma ısrarının Türkiye’ye zarar vereceğini ifade etmesi beklenen Özel, somut adımların atılarak siyasetteki gerilimin azaltılması gerektiğini vurgulayacak. Emeklilere, insanca koşullarda yaşayabilmelerine olanak sağlayacak düzeyde bir zam yapılması ve asgari ücretin de arttırılması gerektiği Erdoğan’a anlatılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun zamandır dile getirdiği yeni anayasayı gündeme taşıması bekleniyor.

TIKLAYIN – Erdoğan 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ne gidiyor

TIKLAYIN – Erdoğan-Özel görüşmesi öncesi Bahçeli’nin paylaşımı gündem oldu: Allah bana yeter

TIKLAYIN – Erdoğan’dan “siyasete yumuşama” mesajı; Külliye’den ilk yorum: Türkiye ‘100. Yıl Uzlaşması’ dönemine giriyor, hayırlı olsun

TIKLAYIN – Özgür Özel, Erdoğan görüşmesine ilişkin konuştu: Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı oldu

TIKLAYIN – Ankara’da tarihi ziyaret: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel’in 1,5 saat süren görüşmesinde “diyalog ve iade-i ziyaret” mesajı

TIKLAYIN – CHP’den MHP’ye 7 yıl sonra sürpriz temas, gündem yine ‘anayasa’: Özel, Devlet Bahçeli’yle görüşecek

TIKLAYIN – CHP’li Namık Tan’dan, Özel-Bahçeli görüşmesi öncesi ‘Pazartesi Notu’: AKP-MHP koalisyonu, AYM ve AİHM kararlarını uygulamayıp cumhuriyete ihanet ediyor


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx