Dermatoloji Uzmanı Aptoula: Sedef hastalığı bulaşıcı değil

Murat Ustutar, Sedef Hastalığıyla Mücadelesini Dr. Sena İnal Aptoula İle Sonlandırdı

Sedef hastalığıyla uzun yıllar mücadele eden ve birçok tedavi yöntemini deneyen 28 yaşındaki Murat Ustutar, nihayet hastalığına çare buldu. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula’nın doğru tedavi yöntemleri sayesinde fiziksel ve psikolojik olarak zor günler geçiren Ustutar, kısa sürede sağlığına kavuştu.

Ustutar: Bütün Vücudumda Sedef Vardı

Murat Ustutar, hastalıkla mücadelesi sırasında fiziksel ve duygusal zorluklar yaşadığını belirtiyor. Vücudunun her yerinde sedef olması nedeniyle yazın dahi tişört giyemeyen Ustutar, insanların kendisini dışladığını ve hastalığın bulaşıcı olduğu yanılgısının psikolojik baskıya neden olduğunu vurguluyor. Ancak doğru tedaviyle umutsuzluktan kurtulan Ustutar, şu anda hastalıktan tamamen kurtulmuş durumda.

Aptoula: Bulaşıcı Değil, Ama Yaygın Bir Yanılgı Var

Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula, sedef hastalığının bulaşıcı olmadığını ancak insanlar arasında bulaşıcı olduğu algısının yaygın olduğunu söylüyor. Hastalığın psikolojik ve fiziksel olarak yük taşıdığını belirten Dr. Aptoula, hastalarına güçlü tedavi yöntemleriyle kalıcı çözümler sunduklarını ifade ediyor.

Hikayesiyle umut veren Murat Ustutar ve başarılı tedavi yöntemleriyle tanınan Dr. Sena İnal Aptoula’nın hikayesi, sedef hastalığıyla mücadele edenlere ilham olmaya devam ediyor.

Related Posts

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Masum gibi başlıyor, ciddi sorunlara yol açabiliyor: Alerjik rinite dikkat!

Burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi basit belirtilerle ortaya çıkan alerjik rinit, tedavi edilmediğinde uyku apnesinden işitme kaybına kadar birçok ciddi sağlık problemine neden olabiliyor.

Yazın grip mi olunur demeyin! Yaz gribine dair her şey…

Mevsimsel hastalıklar denince çoğu kişinin aklına kış aylarında görülen grip gelse de, yaz aylarında da benzer belirtilerle seyreden bir hastalık karşımıza çıkıyor: yaz gribi. Sıcak havalara rağmen nezle, boğaz ağrısı, halsizlik ve burun akıntısı gibi semptomlarla ortaya çıkan bu rahatsızlık, özellikle ani ısı değişimleri ve klimalı ortamlarda uzun süre kalma sonucu yaygın hale geliyor.

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de 1 milyon kişi ölçüldü: Fazla kilo ve obezite oranları açıklandı

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyası kapsamında 10-23 Mayıs tarihlerinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişinin boy-kilo ölçümünün gerçekleştirildiğini ve 673 bin 25 kişinin vücut kitle indeksi (VKİ) derecelendirmesinde ‘normal’ aralığında olmadığını duyurdu.