Diyetisyen Yıldız Güler’den altın değerinde tavsiyeler

Diyetisyen Yıldız Güler’den İnsülin Direnci Hakkında Altın Değerinde Tavsiyeler

ANKARA (İGFA) – Günümüzde karşılaşılan önemli sağlık sorunlarından biri olan insülin direnci, vücudun insüline karşı duyarsız hale gelmesiyle meydana gelir. Diyetisyen Yıldız Güler, insanların, bölgesel yağlanma, halsizlik ve şişkinlik gibi belirtilerle bu durumu fark edebileceğini belirterek, “Vücudumuz sık sık dengesizlik durumlarını ve artan ihtiyaçları gösteriyor. Önemli olan bu sinyalleri doğru bir şekilde anlayabilmektir” dedi.

“İnsülin Dengesi Hayati Öneme Sahiptir”

Güler, insülin direncinin sadece diyabet hastalarını değil, herkesi etkileyebileceğini belirterek, “İnsülin dengesi, yaşam kalitemizi doğrudan etkileyen kritik bir faktördür. Enerji seviyemizden kilo kontrolüne, hastalıklara karşı direncimizden ruh halimize birçok alanda etkili olmaktadır” ifadesini kullandı.

“Beslenme ve Egzersizle İnsülin Direncine Dur Diyebiliriz”

Diyetisyen Yıldız Güler, konu hakkında şu önerilerde bulundu:

  • Kan şekerini yavaş yükselten tam tahıllar, baklagiller, sebzeler ve meyveler tercih edilmelidir.
  • Lif açısından zengin besinler (sebzeler, meyveler, tam tahıllar, kuruyemişler) sindirimi yavaşlatarak kan şekerini dengeleyebilir.
  • Sağlıklı yağlar içeren besinler (zeytinyağı, avokado, kuruyemişler, yağlı balıklar) insülin duyarlılığını artırabilir.
  • Yeterli miktarda protein tüketmek kan şekerini dengeleyerek tokluk hissi sağlayabilir.

“Dengeli İnsülin Seviyesiyle Daha Enerjik ve Sağlıklı Bir Yaşam Mümkün”

Enerji seviyesinde artış, kilo kontrolü, kalp hastalığı ve tip 2 diyabet riskinde azalma, daha iyi ruh hali ve genel sağlıkta iyileşme gibi birçok yararın insülin dengesiyle sağlanabileceğini belirten Güler, “Sağlıklı bir yaşam için atılacak en önemli adımlardan biri, insülin dengesini sağlamaktır. Bu konuda uzman bir diyetisyen veya doktordan destek almak faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.

Diyetisyen Yıldız Güler’in sağladığı bilgiler, insülin direnci ile mücadele eden ve sağlıklı bir yaşam sürmeyi hedefleyen kişiler için oldukça yol göstericidir.

Diyetisyen Yıldız Güler Kimdir?

Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2020 yılında mezun olan Güler, lisans eğitimi süresince beslenme ile hastalıklar, uluslararası gıda güvenliği uzmanlığı ve fitoterapi gibi pek çok alanda eğitimler aldı. Stajlarını çeşitli sağlık kuruluşlarında tamamlayan Güler, lisans tezini ‘Çocuklarda Kronik Kabızlıkta Beslenme’ üzerine yazdı. Ayrıca, beslenme bilimine dair geniş bir perspektif kazanmak amacıyla Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde Aşçılık eğitimi de aldı ve bu alanda başarılı bir şekilde mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından çeşitli kurumlarla çalışan Güler, 2023 yılında kendi kliniğini açarak Ankara’da yüz yüze ve online hizmet vermeye başladı.

Related Posts

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Masum gibi başlıyor, ciddi sorunlara yol açabiliyor: Alerjik rinite dikkat!

Burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi basit belirtilerle ortaya çıkan alerjik rinit, tedavi edilmediğinde uyku apnesinden işitme kaybına kadar birçok ciddi sağlık problemine neden olabiliyor.

Yazın grip mi olunur demeyin! Yaz gribine dair her şey…

Mevsimsel hastalıklar denince çoğu kişinin aklına kış aylarında görülen grip gelse de, yaz aylarında da benzer belirtilerle seyreden bir hastalık karşımıza çıkıyor: yaz gribi. Sıcak havalara rağmen nezle, boğaz ağrısı, halsizlik ve burun akıntısı gibi semptomlarla ortaya çıkan bu rahatsızlık, özellikle ani ısı değişimleri ve klimalı ortamlarda uzun süre kalma sonucu yaygın hale geliyor.

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de 1 milyon kişi ölçüldü: Fazla kilo ve obezite oranları açıklandı

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyası kapsamında 10-23 Mayıs tarihlerinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişinin boy-kilo ölçümünün gerçekleştirildiğini ve 673 bin 25 kişinin vücut kitle indeksi (VKİ) derecelendirmesinde ‘normal’ aralığında olmadığını duyurdu.