Birkaç semptom vardı: Suriye Devlet Başkanı’nın eşine 2. kez kanser teşhisi konuldu

riye’nin 48 yaşındaki First Lady’si Esma Esad’a kanser teşhisi konuldu. Teşhis: Akut miyeloid lösemi. Bu hematopoietik sistemin malign bir hastalığıdır.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ofisinden yapılan açıklamaya göre,Suriye’nin First Lady’sinde çeşitli belirtiler ve klinik belirtiler görüldü ve hemen tıbbi muayene ve testlere tabi tutuldu.
Cumhurbaşkanı bir açıklamada, First Lady’nin uygun sosyal mesafeyi sürdürürken izolasyon koşulları gerektiren özel bir tedavi protokolüne gireceğini ve dolayısıyla doğrudan işten uzak duracağını ve tedavi planının bir parçası olarak faaliyetlere katılacağını söyledi.

Ağustos 2018’de Esma Esad’a erken evre meme kanseri teşhisi konuldu. Şam’daki askeri hastanede tedavi altına alındı. Bunu Suriye TV kanalı Suriye’nin programında canlı olarak bildirdi. Ocak 2019’da kadının tümörü aldırıldı ve aynı yılın ağustos ayında Suriye’nin First Lady’si hastalığı yendiğini duyurdu.

“Suriyeli doktorların sayesinde iyileşebildiğim için gurur duyuyorum” dedi. “Bu tehlikeli hastalığın zamanında tespit edilip kurtulmak için 40 yaşını geçmiş her kadına düzenli muayene yaptırmasını tavsiye ediyorum. Bu çok doğal, korkmaya gerek yok, aksi takdirde sonuçları ağır olabilir” dedi.

Akut miyeloid lösemi nedir ?

Akut lösemi, bağırsak tümörleri gibi kötü huylu tümörlere göre daha az görülür. Patoloji gelişme riski yaşla birlikte artar, hastalığın ortalama başlangıç ​​yaşı 60’ın üzerindedir.
Akut miyeloid löseminin nedenleri yalnızca kısmen anlaşılmıştır. Ancak Suriye’nin First Lady’si söz konusu olduğunda bu sadece meme kanseri için kemoterapi ve bağışıklık sistemini baskılayan ilaçların uzun süreli kullanımı olabilir.

Akut lösemi belirtileri:

yorgunluk, solgunluk;

nefes darlığı (kırmızı kan hücrelerinin sayısındaki azalmaya bağlı olarak);

enfeksiyonlar (normal beyaz kan hücrelerinin sayısındaki azalmaya bağlı olarak) ;

kanama atakları (trombosit sayısında azalma nedeniyle).

Kök hücre nakli akut lösemi için bir tedavi seçeneği olabilir. Bu tedavi şeklinde hastaya ayrıca birkaç farklı ilaçla yoğun kemoterapi ve radyasyon tedavisi de uygulanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx