Bursa için kapsamlı denetim talimatı! Bakan Kurum tek tek inceledi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Çevre Forumu’nda Bakan Kurum’dan Müsilaj Uyarısı

Geçtiğimiz hafta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 2. Uludağ Çevre Forumu’nda konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi’nde yeniden ortaya çıkan müsilaj tehdidine karşı 22 Maddelik Marmara Denizi Koruma Eylem Planı’na sadık kalınması, ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinin bir an önce tamamlanması gerektiğine dikkat çekti.

BAKAN KURUM: YAPTIRIMLARDAN ÇEKİNMEYECEĞİZ

Bakan Kurum, sanayi ve belediyelerin çevre kirliliği konusunda ortak sorumluluğundan bahsederek, “Marmara’ya kıyısı olan tüm belediyelerimizden, doğaya verilen sözleri tutmalarını bekliyorum. Müsilaj gibi sorunların tekrar yaşanmaması için öngörülen atık su arıtma tesislerinin hızla inşa edilmesi gerekiyor. Artık zaman kaybetmemeliyiz. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Her türlü desteği vereceğiz ve gerekli yaptırımlardan çekinmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

8 ÇEVRE LABORATUVARI BURSA’DA FAALİYETE GEÇECEK

Bakan Kurum, Bursa ziyareti sırasında iklim değişikliği ve kirlilik sorunlarıyla boğuşan Nilüfer Çayı, Gemlik Körfezi ve İznik Gölü’nü havadan inceledi. Bakanlık yetkililerinden bilgi aldıktan sonra Bursa’da geniş kapsamlı bir denetim çalışması başlatıldı. Bakanlık, 2 Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı ve 35 denetim personeli ile birlikte Bursa’ya yönlendirildi. Kentteki 376 sanayi tesisi ve 91 atık su arıtma tesisi denetim altına alındı.

Marmara Denizi Koruma Eylem Planı kapsamında diğer Marmara illerinde de denetimler devam edecek.

OCAK AYINDA 7 İLDE 447 TESİS DENETLENDİ

Ocak ayında Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Tekirdağ’da Marmara denizine kıyısı olan 447 tesis denetlendi. 360 tesisten alınan atık su örneklerinden 62’sinin sınır değerlerini aştığı belirlendi. Ayrıca 11 belediye ve işletmenin arıtılmadan atık su deşarjı yaptığı tespit edildi.

Related Posts

Şeker fiyatları çakıldı: 4 yılın en düşük seviyesi görüldü

Küresel arz artışı beklentisi, iyi hava koşulları ve Çin’in kısıtlı alımlarıyla birlikte şekerin libre fiyatı 0,1626 dolara kadar gerileyerek Nisan 2021’den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Altın fiyatları yükselişte: Gram altın rekora koşuyor

Altın fiyatları yükselişte: Gram altın rekora koşuyor

Her dört kişiden biri icralık oldu!

Kriz icra ve iflaslardaki artışı tetikledi. 86 milyon nüfusa sahip ülkemizde icra ve iflas dosya sayısı 23 milyonu geçti. Bu sayı nüfusun 4’te 1’ine denk geliyor.

Borsa İstanbul’da yükseliş: Hangi sektörler kazandırdı, hangileri kaybetti? (17 Haziran 2025)

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 9,56 puan ve yüzde 0,1 artışla 9.399,58 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 33,9 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,53, holding …

Japonya politika faizini sabit tuttu

Japonya Merkez Bankası (BoJ), piyasa beklentilerine paralel olarak kısa vadeli politika faizini yüzde 0,5 seviyesinde sabit tuttu. Böylece BoJ, Ocak 2025’te gerçekleştirdiği son faiz artışının ardından faiz oranını değiştirmemiş oldu.

Merkez Bankası yayımladı: İşte yıl sonu dolar tahmini

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Haziran 2025 dönemine ait Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan veriler, yıl sonu enflasyon, faiz, döviz kuru ve büyüme beklentilerinde dikkat çeken değişiklikler olduğunu …