Bütün dünyanın kanını çeken görüntü: İsrail ordusu Filistinli adamı canlı kalkan olarak kullandı

7  Ekim’de Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın saldırıları sonrasında Filistin’de sivillere yönelik saldırıların dozunu artıran ve binlerce insanın ölümüne sebep olan İsrail yeni bir skandalla uluslararası kamuoyunun tepkisini çekti.

Sosyal medyada yayınlanan ve Katar merkezli medya kuruluşu Al Jazeera tarafından teyit edilen görüntülerde İsrail ordusunun Cenin’de yaralı bir Filistinliyi askeri aracın üzerine bağlayarak canlı kalkan yaptığı görülüyor. 

Al Jazeera, İsrail ordusunun canlı kalkan yaptığı adamın isminin Mücahid Azmi olduğunu söyledi. Azmi’nin askeri bir cipe bağlandığı da görüldü. 

Azmi’nin ailesi İngiliz haber ajansı Reuters’a konuştu… İsrail ordusunun gözaltına aldığı Azmi’nin yaralı olduğunu söyleyen ailesi, “Askerler onu aldı ve aracın önüne bağlayarak gitti. Biz ambulans çağırmıştık” dedi. 

Filistinli ambulans şoförü Abdulrauf Mustafa da, “Askeri araç yanımdan geçti ve Azmi’yi bana vermediler. Bir eli aracın camına bağlıydı. Bizim yanımızdan geçtiler ve hastayı bize vermediler” ifadesini kullandı.

İsrail ordusu ise bir çatışma yaşandığını ve “yaralı zanlının” yakalandığını açıklayarak, “Saldırgan askerlerimiz tarafından aracın tepesinde bağlı şekilde taşındı” ifadesine yer verdi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx