CHP’li Barut: Çiftçilerin kuru sözlerle değil acil desteklere ihtiyacı var

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’tan Zirai Don Felaketine Sert Tepki: “Çözüm İstiyoruz, Kuru Söz Değil”

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, ülke tarımsal üretimine, çiftçilere ve ekonomiye zarar veren zirai don felaketine karşı iktidarın kayıtsızlığına sert eleştirilerde bulundu. Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, ‘Çiftçinin yanındayız’ sözlerini yetersiz bulan Barut, “Mağdur üreticilere, ‘Yanınızdayız’ demekle olmaz. Üreticilerin yanında olun, acil adımlar atın. Gerçek icraatlarla yaraları sarmaya başlayın” açıklamasında bulundu.

“Kuru Sözlerle Değil, Gerçek Çözümlerle”

Ülkenin çeşitli bölgelerinde 10-13 Nisan tarihleri arasında meydana gelen zirai don felaketi sonrasında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Bakanlık olarak, olumsuz etkileri en aza indirmek için üreticilerimizin yanındayız. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Üreticilerimizin yanında olarak üretimin devamlılığını sağlamak için çaba gösteriyoruz. Tüm mağdur üreticilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımızla ülkenin afetlerden korunmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Ancak Ayhan Barut, Bakan Yumaklı’nın yetersiz açıklamalarına tepki göstererek, “Mağdur üreticilerimiz kuru sözlerle avutulmak istemiyor. Doğrudan çözüme odaklanın, acil adımlar atın” dedi.

“Üreticilerimizi Kaderlerine Terk Etmeyin”

Doğu Akdeniz Bölgesi’nde yaşanan zirai don felaketine dikkat çeken Barut, Türkiye genelinde tarımsal üretimin ve çiftçilerin zarar gördüğünü belirtti. Barut, “Geçtiğimiz aylarda Doğu Akdeniz Bölgemizde yaşanan felaketten sonra da iktidarın sözde çözüm vaatleri boş çıktı. Üreticilerimiz yine kaderlerine terk edildi. Artık harekete geçilmeli, üreticilerimizin zararları tespit edilerek karşılanmalıdır” şeklinde konuştu.

– Çiftçilerin yeniden üretime dönebilmesi ve ekonomik olarak desteklenmesi için hızla adımlar atılmalıdır. Sözler boşa kalmasın, gerçek eylemlerle çiftçilerin yanında olun.

– Finansal destek, üretim maliyetlerinin karşılanması, borçların ertelenmesi ve tarımsal desteklerin acilen ödenmesi için gerekli adımlar atılmalıdır. Ülke ekonomisi ve gıda güvenliği için gereken desteği sağlayın.

Related Posts

Sınır Kapılarında Dezenfekte Ücreti Kaldırıldı

Türkiye ve Bulgaristan, 15 Temmuz-15 Eylül 2025 tarihleri arasında dezenfekte ücretini kaldırdı.

Gaziantep’te 300 kilo kaçak çay ele geçirildi

Gaziantep’te 3 farklı adreste yapılan aramalarda 300 kilo kaçak çay ele geçirilirken, 1 şüpheli gözaltına alındı.

Türk gıda devi iflasla soğuşuyor. 18 ülkeye ihracat yapıyor

Türkiye’nin önde gelen gıda ihracatçılarından Çiloğlu Gıda, ekonomik dalgalanmalar ve artan maliyetler nedeniyle mali darboğaza girdi. 1996’dan bu yana sektörde faaliyet gösteren şirket, İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato …

Emekli Olup Çalışırsam Maaşım Kesilir Mi?

Merhaba Kıymetli okuyucularım, sizlerde soru ve görüşlerinizi [email protected] e-posta adresime iletebilirsiniz. Türkiye’de emekli olmak mesele, ama olduktan sonra da geçinebilmek başlı başına başka bir mücadele. Birçoğumuz yıllarca çalışıp …

Bitcoin tarihin en yüksek seviyesini gördü: Artış devam edebilir

Kripto para piyasalarının öncüsü Bitcoin, tarihi bir eşiği geride bırakarak 112 bin dolar seviyesini gördü. Bitcoin bu fiyatla tüm zamanların en yüksek değerine ulaştı. Yılın ilk yarısında dalgalı bir seyir izleyen Bitcoin, temmuz ayıyla birlikte …

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …