Dermatoloji Uzmanı Aptoula: Sedef hastalığı bulaşıcı değil

Murat Ustutar, Sedef Hastalığıyla Mücadelesini Dr. Sena İnal Aptoula İle Sonlandırdı

Sedef hastalığıyla uzun yıllar mücadele eden ve birçok tedavi yöntemini deneyen 28 yaşındaki Murat Ustutar, nihayet hastalığına çare buldu. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula’nın doğru tedavi yöntemleri sayesinde fiziksel ve psikolojik olarak zor günler geçiren Ustutar, kısa sürede sağlığına kavuştu.

Ustutar: Bütün Vücudumda Sedef Vardı

Murat Ustutar, hastalıkla mücadelesi sırasında fiziksel ve duygusal zorluklar yaşadığını belirtiyor. Vücudunun her yerinde sedef olması nedeniyle yazın dahi tişört giyemeyen Ustutar, insanların kendisini dışladığını ve hastalığın bulaşıcı olduğu yanılgısının psikolojik baskıya neden olduğunu vurguluyor. Ancak doğru tedaviyle umutsuzluktan kurtulan Ustutar, şu anda hastalıktan tamamen kurtulmuş durumda.

Aptoula: Bulaşıcı Değil, Ama Yaygın Bir Yanılgı Var

Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula, sedef hastalığının bulaşıcı olmadığını ancak insanlar arasında bulaşıcı olduğu algısının yaygın olduğunu söylüyor. Hastalığın psikolojik ve fiziksel olarak yük taşıdığını belirten Dr. Aptoula, hastalarına güçlü tedavi yöntemleriyle kalıcı çözümler sunduklarını ifade ediyor.

Hikayesiyle umut veren Murat Ustutar ve başarılı tedavi yöntemleriyle tanınan Dr. Sena İnal Aptoula’nın hikayesi, sedef hastalığıyla mücadele edenlere ilham olmaya devam ediyor.

Related Posts

Uzmanından ebeveynlere kritik uyarı: Hayati tehlike yaratabilir!

Astım ve benzeri kronik hastalıklarla mücadele eden çocuklar için ilaçların doğru kullanımı sandığınızdan daha önemli. Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ve Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, çocuklarda doğru ilaç kullanımının hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Uzmanından kritik uyarı: ‘Saç dökülmesi ilerlediyse, ilaçlar etkili olmaz’

Dr. Mehmet Erdoğan, “Saç dökülmesi yaşayan bireyler genellikle ilaçlarla dökülmeyi yavaşlatmaya çalışır. Ancak, bu ilaçların etkisi kişiden kişiye değişebilir ve uzun vadeli kullanım gerektirebilir. Saç dökülmesinin erken evrelerinde, ilaçlar saçların korunmasına yardımcı olabilir. Ancak, dökülme belirli bir seviyeye ulaştığında, bu ilaçlar kaybedilen saçları geri getirmez. Saç ekimi, dökülen bölgelerde kalıcı bir çözüm sunmanın tek yoludur” dedi.