Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi Kamuda Görev Yapan Diş Hekimlerine Yeni Bir Uygulama Getiriyor!

Kamuda görev yapan diş hekimleri artık Sabit MHRS uygulamasıyla karşı karşıya! Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve 2 devam eden hasta ile başlanacak olan bu sistem, diş hekimlerine yeni düzenlemeler getiriyor.

Hekimsen tarafından yapılan açıklamaya göre, kamuda görev yapan diş hekimlerini ilgilendiren MHRS düzenlemesi netlik kazanıyor. Yapılan açıklamada, “Gelecek aylarda diş hekimlerinin performans puanları günlük çalışma günlerine bölünerek belirlenecek ve buna göre MHRS ve Devam Eden MHRS belirlenecek. Toplam hasta sayısı yine 21 olacak. Ancak, diş hekimlerinin günlük muayene ve diş tedavisi yapabilecekleri hasta sayısı bilimsel olarak 12 olarak belirlenmiş olmasına rağmen, Sağlık Bakanlığı niçin diş hekimlerinden günlük yüksek sayıda hasta muayene ve diş tedavisi yapmalarını istiyor?”

Gelir Düşüşü ve Artan Şiddet Olayları Endişe Yaratıyor!

Diş hekimlerinin girişimsel işlem puanlarının düşük olması ve işlem gelirlerinin yüksek olmasından dolayı, MHRS sayısının artması durumunda kurum daha fazla gelir elde edebilir ve teşvik havuzuna daha fazla gelir girebilir. Ancak, MHRS sayısının 21 olması hastalara ayrılan zamanın azalmasına ve diş hekimlerinin hastalarına yeterince diş tedavisi yapamamalarına neden olabileceği için gelirlerin düşmesine ve şiddet olaylarının artmasına yol açabilir. Devam Eden hastalara verilen randevularda, yapılacak işlemler tedavi paketine dahil olduğundan dolayı işlemler gerçekleştirilemeyebilir ve bu durum diş hekimleri için sorun teşkil edebilir. Örneğin, kron-köprü protezi randevusunda simantasyon işleminin sisteme girilememesi gibi. Sağlık Bakanlığı, nitelikli diş tedavisi uygulanmasını teşvik etmek yerine Temmuz ayından itibaren uygulanacak sabit 21 MHRS uygulamasına odaklanarak kamuda niceliksel ve ticari hesaplamalar yapmaktadır. Bu durum üzerine Hekimsen Hukuk Birimi paylaştığı bilgilerle ilgili hukuki süreci başlatmı ve davanın süreççisi olacaktır. Hekimsen, diş hekimlerinin yanında olmaya devam edecektir.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Masum gibi başlıyor, ciddi sorunlara yol açabiliyor: Alerjik rinite dikkat!

Burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi basit belirtilerle ortaya çıkan alerjik rinit, tedavi edilmediğinde uyku apnesinden işitme kaybına kadar birçok ciddi sağlık problemine neden olabiliyor.

Yazın grip mi olunur demeyin! Yaz gribine dair her şey…

Mevsimsel hastalıklar denince çoğu kişinin aklına kış aylarında görülen grip gelse de, yaz aylarında da benzer belirtilerle seyreden bir hastalık karşımıza çıkıyor: yaz gribi. Sıcak havalara rağmen nezle, boğaz ağrısı, halsizlik ve burun akıntısı gibi semptomlarla ortaya çıkan bu rahatsızlık, özellikle ani ısı değişimleri ve klimalı ortamlarda uzun süre kalma sonucu yaygın hale geliyor.

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de 1 milyon kişi ölçüldü: Fazla kilo ve obezite oranları açıklandı

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyası kapsamında 10-23 Mayıs tarihlerinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişinin boy-kilo ölçümünün gerçekleştirildiğini ve 673 bin 25 kişinin vücut kitle indeksi (VKİ) derecelendirmesinde ‘normal’ aralığında olmadığını duyurdu.

Bu hastalık kadınlarda daha sık görülüyor ve 20-40 yaş arasın teşhis ediliyor!

Multipl Skleroz (MS) hastalığı kadınlarda daha sık görülüyor ve genellikle 20-40 yaş arasında teşhis ediliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Meltem Can İke, MS hastalarının fizyoterapi, egzersiz, sağlıklı beslenme ve sıcak ortamdan kaçınma gibi tedbirlerle yaşam kalitelerini artırabileceğini vurguladı.