Erdoğan kötü haberi verdi: Bu yaz iki katı fiyata satılacaklar

Zirai Don Felaketi Tarımı Vurdu: Meyve Fiyatları Artabilir!

Mart ve nisan aylarında Türkiye’de yaşanan zirai don felaketi, ülkenin önemli tarım bölgelerinde çiftçiler için büyük kayıplara neden oldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zirai don olayının ardından 16 ürün grubunda önemli kayıpların yaşandığını belirtirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü konuşmasında oluşabilecek sıkıntıları kabul etti.

Erdoğan, ”Özellikle belli ürün gruplarında bu sene sıkıntı yaşayacağımız anlaşılıyor.” diyerek meyve rekoltesinde sıkıntı yaşanabilecek ürünler arasında kayısı, üzüm, elma, şeftali ve nektarinin olduğunu vurguladı.

Buğday Fiyatları İkiye Katlanabilir!

Zirai don felaketinin ardından halciler ve Ziraat Odası başkanları, fiyatlarının yükseleceğini belirttikleri ürünleri sıraladı. Kayısı, üzüm, kiraz, armut, elma, ayva, limon, badem, fındık, ceviz, nektarin, şeftali, portakal, mandalina, erik ve fıstık gibi ürünlerin fiyatlarında artış bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer şunları söyledi:

  • Mersin Halciler Derneği Başkanı Şefik Kaya: Tüketicilerin daha yüksek fiyatlarla karşılaşabileceğini ifade etti.
  • Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz: Toroslarda sağlam bahçelerin kalmadığını belirtti, meyve eksikliğine dikkat çekti.
  • Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe: Meyve fiyatlarının yükseleceğini ve çiçeklerden mahrum kalındığına dikkat çekti.
  • Batı Akdeniz İhracatçı Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu: Meyve üretim merkezi Isparta’da ciddi sorunlar olduğunu açıkladı.

Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, gül üretiminde yüzde 50, elma, kiraz ve diğer meyvelerde yüzde 20-30 ürün kaybı yaşandığını belirtirken; Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, şeftali, nektarin ve erik gibi meyvelerde yüzde 70’lere varan ürün kaybı yaşandığını ifade etti.

Altıntar Tarım A.Ş’nin sahibi Osman Bahçe ise ülke genelinde meyve bahçelerinden aldıkları bilgilere göre, sert çekirdekli meyveler ile kayısı ve kiraz gibi ürünlerde ciddi kayıplar yaşandığını ve erken ekilen şeker pancarında da önemli bir zararın olduğunu belirtti.

Related Posts

Şeker fiyatları çakıldı: 4 yılın en düşük seviyesi görüldü

Küresel arz artışı beklentisi, iyi hava koşulları ve Çin’in kısıtlı alımlarıyla birlikte şekerin libre fiyatı 0,1626 dolara kadar gerileyerek Nisan 2021’den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Altın fiyatları yükselişte: Gram altın rekora koşuyor

Altın fiyatları yükselişte: Gram altın rekora koşuyor

Her dört kişiden biri icralık oldu!

Kriz icra ve iflaslardaki artışı tetikledi. 86 milyon nüfusa sahip ülkemizde icra ve iflas dosya sayısı 23 milyonu geçti. Bu sayı nüfusun 4’te 1’ine denk geliyor.

Borsa İstanbul’da yükseliş: Hangi sektörler kazandırdı, hangileri kaybetti? (17 Haziran 2025)

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 9,56 puan ve yüzde 0,1 artışla 9.399,58 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 33,9 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,53, holding …

Japonya politika faizini sabit tuttu

Japonya Merkez Bankası (BoJ), piyasa beklentilerine paralel olarak kısa vadeli politika faizini yüzde 0,5 seviyesinde sabit tuttu. Böylece BoJ, Ocak 2025’te gerçekleştirdiği son faiz artışının ardından faiz oranını değiştirmemiş oldu.

Merkez Bankası yayımladı: İşte yıl sonu dolar tahmini

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Haziran 2025 dönemine ait Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan veriler, yıl sonu enflasyon, faiz, döviz kuru ve büyüme beklentilerinde dikkat çeken değişiklikler olduğunu …