Erdoğan’dan tütün endüstrisine: Biz bugüne kadar bu oyuna gelmedik, gelmeyeceğiz

“31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü”nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, tütün endüstrisine seslenerek; “Biz bugüne kadar bu oyuna gelmedik, inşallah bundan sonra da gelmeyeceğiz” dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ’31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’ nedeniyle İstanbul Üsküdar’daki Vahdettin Köşkü’nde düzenlenen programda milli sporcular ve farklı ülkelerden çocuk ve gençlerle biraraya geldi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada “Ülkemizde her yıl 85 bin insanımızı tütün canavarına kurban veriyoruz. Tütün sadece insanı zehirlemiyor aynı zamanda dünyamızı da kirletiyor” dedi ve ekledi: “Sigaranın bütün zararlarına rağmen tütün endüstrisi büyümeye, her yıl 700 milyar dolar kazanç sağlamaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

Tütün endüstrisinin hükümetlere baskı yaptığını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: 

“Tavizsiz tavrımız neticesinde ülkemizde sigara kullanımında az da olsa bir gerileme yaşandığını memnuniyetle müşahede ediyoruz. Biz insanımızı zehirlemeye asla müsaade edemeyiz, bunun için de bu gayretin, bu önlemlerin alındığı bir yapıyı inşa ediyoruz. Biz bugüne kadar bu oyuna gelmedik, inşallah bundan sonra da gelmeyeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx