Filistin’e Destek Kampı Kuran Harvard Üniversitesi Öğrencileri Yönetimle Anlaştı

ABD’nin Massachussets eyaletindeki Harvard Üniversitesi kampüsünde, Gazze’ye saldıran İsrail ile ilişkilerini sonlandırması talebiyle bir süredir tepkilerini dile getiren Filistin destekçisi öğrenciler, sosyal medya platformu X’ten yaptıkları açıklamada, okul yönetimiyle anlaşmaya vardıklarını ve kampüste kurdukları Gazze dayanışma kampını boşaltma kararı aldıklarını ifade etti.

ÖĞRENCİLERLE GÖRÜŞÜLDÜ

Açıklamada, “Harvard yönetiminin okuldan uzaklaştırılan öğrencilerin geri dönmesini onayladığı ve İsrail’deki yatırımlarını geri çekmesi konusunda görüşmeyi kabul ettiği” bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca, okul yönetimiyle Filistin Araştırmaları Merkezinin kurulması konusunun görüşülmesi için masaya oturulacağı belirtildi.

Filistin destekçisi öğrencilere göre, 3 haftadır devam eden Gazze dayanışma kampına destek veren en az 20 öğrenci Harvard yönetiminin kararıyla okuldan uzaklaştırılmış ve 60’tan fazla öğrenci de disipline sevk edilmişti.

ABD’de birçok üniversite yönetimi, mezuniyet törenleri yaklaşırken kampüslerindeki Filistin protestolarını sona erdirmek için çabalarını hızlandırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx