Göz kapağı düşüklüğünün sebepleri ve çözümleri

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu: ‘Kapak Estetiği Görme Konforunu ve Estetik Görünümü Etkiliyor’

‘ÜÇÜNCÜ GÜNDEN İTİBAREN HASTALAR GÜNLÜK YAŞAMLARINA DÖNEBİLİYOR’

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, ‘kapak estetiği’ olarak bilinen cerrahi yöntemin, görme konforu ve estetik görünüm üzerindeki etkilerini açıkladı. Üst kapak cerrahilerinin genellikle lokal anesteziyle, daha kapsamlı dört kapak cerrahilerinin ise genel anestezi altında yapıldığını belirten Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, cerrahi operasyonların uzun vadeli sonuçlarının olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, ameliyat sonrası sürecin hastalar için oldukça konforlu geçtiğini belirtirken, ameliyat sonrası 48 saat boyunca saat başı buz uygulamasının önerildiğini söyledi. Üçüncü günden itibaren hastaların günlük yaşamlarına dönebildiğini ve birinci hafta sonunda dikişlerin alındığını, böylelikle deniz, havuz gibi aktivitelere katılabildiklerini belirtti.

‘DETAYLI BİR GÖZ MUAYENESİ ÖNEMLİDİR’

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, cerrahinin sonuçlarının uzun vadeli olduğunu vurgulayarak, görme kaybına yol açmayan bu cerrahinin hastalara estetik kaygılarının yanı sıra baş ağrısı gibi sorunlardan da kurtulma fırsatı sunduğunu belirtti. Ameliyat sonrası sürecin genellikle ağrısız geçtiğini ve hastaların birkaç gün içinde şişlik ve morluk yaşayabileceğini ancak bir hafta içinde bu durumların kaybolduğunu aktardı.

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, oküloplastik cerrahi düşünen hastaların detaylı bir göz muayenesi yaptırmasının önemine değinerek, cerrahilerin hastanın şikayetlerine uygun olarak kişiye özel olarak planlandığını, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan daha iyi bir görünüm ve yaşam kalitesi için uzman bir değerlendirme gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Masum gibi başlıyor, ciddi sorunlara yol açabiliyor: Alerjik rinite dikkat!

Burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi basit belirtilerle ortaya çıkan alerjik rinit, tedavi edilmediğinde uyku apnesinden işitme kaybına kadar birçok ciddi sağlık problemine neden olabiliyor.

Yazın grip mi olunur demeyin! Yaz gribine dair her şey…

Mevsimsel hastalıklar denince çoğu kişinin aklına kış aylarında görülen grip gelse de, yaz aylarında da benzer belirtilerle seyreden bir hastalık karşımıza çıkıyor: yaz gribi. Sıcak havalara rağmen nezle, boğaz ağrısı, halsizlik ve burun akıntısı gibi semptomlarla ortaya çıkan bu rahatsızlık, özellikle ani ısı değişimleri ve klimalı ortamlarda uzun süre kalma sonucu yaygın hale geliyor.

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de 1 milyon kişi ölçüldü: Fazla kilo ve obezite oranları açıklandı

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyası kapsamında 10-23 Mayıs tarihlerinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişinin boy-kilo ölçümünün gerçekleştirildiğini ve 673 bin 25 kişinin vücut kitle indeksi (VKİ) derecelendirmesinde ‘normal’ aralığında olmadığını duyurdu.