Hipertansiyonun en büyük tehlikesi: Fark edilmeden ilerliyor

Hipertansiyon Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hipertansiyon, kontrol edilmezse ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Kalp hastalıkları, felç ve böbrek yetmezliği gibi durumlar hipertansiyonun etkileri arasındadır.

Doç. Dr. Mutlu Güngör, hipertansiyonun devamlı olarak normalden yüksek kan basıncı içermesi durumunu açıkladı. Normal kan basıncı 130-80 mm Hg’nin altında olmalıdır. Tansiyon değerinin yüksek olması durumunda tedavi gerekebilir.

Türkiye’de her 8 erişkinden biri hipertansiyon hastasıdır ve bu kişilerin çoğu durumlarının farkında değildir. 135/85 değerlerinin üzerinde tansiyon değerleri düzenli kontrol ve tedavi gerektirebilir.

Hipertansiyon genellikle belirti göstermez ancak baş ağrısı gibi belirtiler olabilir. Güngör, hipertansiyonun belirti göstermemesinden dolayı “sinsi düşman” olarak nitelendirildiğini söyledi.

Tansiyonun düzenli olarak ölçülmesi önemlidir. Güngör, tansiyon kontrolü yapmanın önemini vurgulayarak, hipertansiyonun erken tanı ve tedavisinin sağlanabileceğini belirtti.

Hipertansiyonun kontrol altına alınmasında hekim kontrolü ve ilaç tedavisi gereklidir. İlaç tedavisi uzman kontrolünde olmalı ve düzenli tansiyon ölçümü ihmal edilmemelidir.

Related Posts

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Masum gibi başlıyor, ciddi sorunlara yol açabiliyor: Alerjik rinite dikkat!

Burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi basit belirtilerle ortaya çıkan alerjik rinit, tedavi edilmediğinde uyku apnesinden işitme kaybına kadar birçok ciddi sağlık problemine neden olabiliyor.

Yazın grip mi olunur demeyin! Yaz gribine dair her şey…

Mevsimsel hastalıklar denince çoğu kişinin aklına kış aylarında görülen grip gelse de, yaz aylarında da benzer belirtilerle seyreden bir hastalık karşımıza çıkıyor: yaz gribi. Sıcak havalara rağmen nezle, boğaz ağrısı, halsizlik ve burun akıntısı gibi semptomlarla ortaya çıkan bu rahatsızlık, özellikle ani ısı değişimleri ve klimalı ortamlarda uzun süre kalma sonucu yaygın hale geliyor.

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de 1 milyon kişi ölçüldü: Fazla kilo ve obezite oranları açıklandı

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyası kapsamında 10-23 Mayıs tarihlerinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişinin boy-kilo ölçümünün gerçekleştirildiğini ve 673 bin 25 kişinin vücut kitle indeksi (VKİ) derecelendirmesinde ‘normal’ aralığında olmadığını duyurdu.