Hipertansiyonun en büyük tehlikesi: Fark edilmeden ilerliyor

Hipertansiyon Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hipertansiyon, kontrol edilmezse ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Kalp hastalıkları, felç ve böbrek yetmezliği gibi durumlar hipertansiyonun etkileri arasındadır.

Doç. Dr. Mutlu Güngör, hipertansiyonun devamlı olarak normalden yüksek kan basıncı içermesi durumunu açıkladı. Normal kan basıncı 130-80 mm Hg’nin altında olmalıdır. Tansiyon değerinin yüksek olması durumunda tedavi gerekebilir.

Türkiye’de her 8 erişkinden biri hipertansiyon hastasıdır ve bu kişilerin çoğu durumlarının farkında değildir. 135/85 değerlerinin üzerinde tansiyon değerleri düzenli kontrol ve tedavi gerektirebilir.

Hipertansiyon genellikle belirti göstermez ancak baş ağrısı gibi belirtiler olabilir. Güngör, hipertansiyonun belirti göstermemesinden dolayı “sinsi düşman” olarak nitelendirildiğini söyledi.

Tansiyonun düzenli olarak ölçülmesi önemlidir. Güngör, tansiyon kontrolü yapmanın önemini vurgulayarak, hipertansiyonun erken tanı ve tedavisinin sağlanabileceğini belirtti.

Hipertansiyonun kontrol altına alınmasında hekim kontrolü ve ilaç tedavisi gereklidir. İlaç tedavisi uzman kontrolünde olmalı ve düzenli tansiyon ölçümü ihmal edilmemelidir.

Related Posts

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de 1 milyon kişi ölçüldü: Fazla kilo ve obezite oranları açıklandı

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyası kapsamında 10-23 Mayıs tarihlerinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişinin boy-kilo ölçümünün gerçekleştirildiğini ve 673 bin 25 kişinin vücut kitle indeksi (VKİ) derecelendirmesinde ‘normal’ aralığında olmadığını duyurdu.

Bu hastalık kadınlarda daha sık görülüyor ve 20-40 yaş arasın teşhis ediliyor!

Multipl Skleroz (MS) hastalığı kadınlarda daha sık görülüyor ve genellikle 20-40 yaş arasında teşhis ediliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Meltem Can İke, MS hastalarının fizyoterapi, egzersiz, sağlıklı beslenme ve sıcak ortamdan kaçınma gibi tedbirlerle yaşam kalitelerini artırabileceğini vurguladı.

Uyurken ısıran sinek nasıl felç bıraktı? Kuşlardan alıp taşımış: Aşısı da ilacı da yok

Mehmet Emir Özbakan, gayet sağlıklı ve hareketli bir bebekti. Ta ki uyurken Batı Nil virüsü taşıyan bir sivrisinek tarafından ısırılana kadar. Bu durum küçük çocuğun daha 1 buçuk yaşındayken yatağa bağımlı hale gelip hortumla beslenmesine neden oldu. Peki, bir sinek çocuğu nasıl bu hale getirmiş olabilirdi? Uzmanlar, tüm detaylarıyla anlattı.

Minik bir sararma, büyük bir tehlikenin habercisi olabilir!

Gözlerde ve ciltteki sararma hafife alınmamalı. Yenidoğan sarılığı fark edilmezse, bebeğin beyninde geri dönüşü olmayan sorunlara neden olabilir. Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Öktem ebeveynlere kritik uyarılarda bulundu.