LÖSEV’den Ankara’da Geleneksel İftar Buluşması: Kanser Hastaları Birlikte İftar Yaptı, Sağlık Diledi

 

LÖSEV’den Ankara’da Kanser Hastalarına Geleneksel İftar Buluşması

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV, Ramazan Ayının sevgi, saygı, hoşgörü ve paylaşma ruhunu lösemi ve kanser mücadelesi veren hastalarının evlerine taşımakla kalmıyor, aynı zamanda düzenlediği büyük iftar buluşmalarıyla kanser hastalarıyla bir araya geliyor.

LÖSEV, yüzlerce kanser hastası ve ailesinin katıldığı büyük iftar yemekleri ile kanser hastalarına moral vermeyi, dayanışma duygusunu yaşatmayı ve ekonomik zorluklar içinde uzun bir tedavi sürecinde kendilerinin yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçlıyor.

Ankara’da düzenlenen LÖSEV’in geleneksel iftar yemeğinde, lösemi ve kanser hastası çocuklar, aileleri, yetişkin kanser hastaları ve iyileşmiş gençler bir araya geldi.

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, iftar buluşmasında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “LÖSEV bugün en güvenilir kurumlar arasında ilk sıralarda bulunuyor. Bu durum siz salonda bulunan ailelerimiz, vakıf çalışanlarımız, gönüllü ve bağışçılarımızın sayesinde. Sizlerle gurur duyuyorum. 11 ayın sultanı Ramazan ayındayız. Birlik beraberlik içinde dayanışmamız daim olsun.Tüm bu desteklerin yanı sıra LÖSEV’in LÖSANTE Hastanesinde ihtiyaçlı lösemi ve kanser hastası çocuklara tamamen ücretsiz tedavi sunuluyor.

Fitre, Fidye ve Zekâtlarınızla Önce Çocuklar İyileşsin

“Ramazan ayında yoksul bir aileyi doyurmak, hasta bir çocuğu iyileştirmek, gözü yaşlı bir anneyi gülümsetebilmek ibadetlerin en güzelidir.” düşüncesiyle her yıl binlerce ailenin sofrasını bereketle donatan LÖSEV, fitre, fidye ve zekât bağışlarınızla desteklerine devam ediyor.

Ramazan ayı boyunca yapılan fitre, fidye bağışları ile birlikte kuru gıdadan et ve et ürünlerine kadar birçok gıda desteği ailelerin evlerine kadar gönderiliyor. Ayrıca Zekât bağışları ile sosyal hizmet uzmanlarınca yoksunluğu tespit edilmiş lösemi ve kanserle mücadele eden çocuklar ve annelerinin banka hesaplarına 12 ay boyunca nakit yardım olarak iletiliyor.

Ramazan ayında Türkiye’deki tüm banka şubelerinden, PTT şubelerinden, LÖSEV Ofislerini arayarak, LÖSEV güvencesinde telefon veya SMS yoluyla bağışlarınızı iletebilirsiniz.

Detaylı bilgiye 0 312 447 06 60 numaralı telefondan ya da losev.org.tr linkinden ulaşabilir, yardımlarınızı iletebilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Masum gibi başlıyor, ciddi sorunlara yol açabiliyor: Alerjik rinite dikkat!

Burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi basit belirtilerle ortaya çıkan alerjik rinit, tedavi edilmediğinde uyku apnesinden işitme kaybına kadar birçok ciddi sağlık problemine neden olabiliyor.

Yazın grip mi olunur demeyin! Yaz gribine dair her şey…

Mevsimsel hastalıklar denince çoğu kişinin aklına kış aylarında görülen grip gelse de, yaz aylarında da benzer belirtilerle seyreden bir hastalık karşımıza çıkıyor: yaz gribi. Sıcak havalara rağmen nezle, boğaz ağrısı, halsizlik ve burun akıntısı gibi semptomlarla ortaya çıkan bu rahatsızlık, özellikle ani ısı değişimleri ve klimalı ortamlarda uzun süre kalma sonucu yaygın hale geliyor.

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de 1 milyon kişi ölçüldü: Fazla kilo ve obezite oranları açıklandı

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyası kapsamında 10-23 Mayıs tarihlerinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişinin boy-kilo ölçümünün gerçekleştirildiğini ve 673 bin 25 kişinin vücut kitle indeksi (VKİ) derecelendirmesinde ‘normal’ aralığında olmadığını duyurdu.