MHP’den Oktay Kaynarca’ya cevap var: İki yanlış

Oyuncu Oktay Kaynarca’nın “Ben şehir milliyetçiliğini sevmem. Ülke milliyetçiliğini severim. Ben Türkiyeliyim. Türkiye milliyetçisiyim” sözleriyle başlayan tartışmalarla MHP’nin yayın organı Türkgün Gazetesi de katıldı. Gazetenin başyazısında Yıldıray Çiçek, “Oktay Kaynarca ‘Türkiyeliyim’ kimliğinin sanırım niçin kullanıldığını tam idrak edemiyor. Bu sıfatı kullanmadan o değerlendirmesini yapsa ve ‘Ben Türk milliyetçisiyim’ dese zaten bir sıkıntı yaşamayacaktı” dedi.

Oktay Kaynarca için “Şehir milliyetçiliği üzerinden başlattığı ve getirdiği nokta anlamsız olmuştur” diyen Yıldıray Çiçek şunları yazdı:

Sanatçı Oktay Kaynarca’nın “Ben şehir milliyetçiliğini sevmem. Ülke milliyetçiliğini severim. Ben Türkiyeliyim. Türkiye milliyetçisiyim” sözleriyle başlayan tartışmalar bu konunun çok titizlikle değerlendirilmesi gerektiğini gösteriyor.

Oktay Kaynarca milli duyarlılığı olan bir sanatçıdır. Geçmişteki eylem ve söylemleri buna işaret etmektedir. Şehitlerimize ve şehit çocuklarına hep sahip çıkmıştır. Oktay Kaynarca “Türkiyeliyim” kimliğinin sanırım niçin kullanıldığını tam idrak edemiyor. Bu sıfatı kullanmadan o değerlendirmesini yapsa ve “Ben Türk milliyetçisiyim” dese zaten bir sıkıntı yaşamayacaktı. Gelen tepkiler üzerine kendini savunmak adına “Herkes Türk olmak zorunda değildir ama ben bir TÜRK olarak bu topraklarda yaşayan herkesi Türkiyelim dedirtmek adına Türkiyeli bir Türküm !!!!”” şeklinde yine yanlış barındıran yorumlarda ısrar etmektedir.

“Şehir milliyetçiliği” üzerinden başlattığı ve getirdiği nokta anlamsız olmuştur.

Oktay Kaynarca, elbette kimse zorla Türk olamaz. Ama sen Türk isen “Türkiyeliyim” demene gerek yok, onu Türk olmayanlar düşünsün… “Türkiyelilik” kavramı “Türklük” kimliğini sulandırmak isteyenlerin sinsi bir üretimidir. Onların kanını bitlendirmeye gerek yok. Türklük yükselen değer olacaktır. Türk çocuklarının zihnini kirletecek her kimlik oyunundan uzak durmak gerekir. Türkiye’de etnik fitne yayan milli kimlik düşmanları çoktur. Ön planda olan insanların, söylemlerinde herkesten çok dikkatli olması gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx