Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Yaz Aylarında Beslenme ve Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Makbule Dündar ve Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında beslenme şekli ve cilt sağlığı konusunda önemli önerilerde bulundular.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Dündar, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için yüksek koruma faktörlü güneş kremlerinin ve nemlendiricilerin düzenli kullanımını vurgularken, Diyetisyen Al ise yaz aylarında artan sıvı kaybını dengelemek için su ve mineral desteğinin önemine değindi.

Her iki uzman da yaz döneminde beslenme düzenine dikkat etmenin ve cilt ile saç sağlığını korumanın uzun vadede birçok sağlık sorununu önleyebileceğine dikkat çekti.

‘Cildinizi Güneşten Koruyun, Nemlendirmeyi Unutmayın’

Yaz aylarında güneş ışınlarının cilde zarar verebileceğini belirten Dr. Makbule Dündar, güneş alerjisi veya leke sorunu olanlar için en az SPF 50 koruma faktörlü güneş kreminin kullanılmasını önerdi ve lekelerde de güneş koruyucunun önemli olduğunu belirtti.

‘Günde En Az 2-3 Litre Su İçilmeli’

Cilt bakımında yapılan en büyük hatalardan birinin yazın nemlendirici kullanımının bırakılması olduğunu belirten Dr. Dündar, cildin yazın da neme ihtiyaç duyduğunu ve günde en az 2-3 litre su içilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, yazın retinoik asit içeren ürünlerin kullanımının azaltılması gerektiğini de ekledi.

‘Saçlarınıza Özel Yaz Bakımı Uygulayın’

Güneş, deniz ve havuzun saç sağlığını etkilediğini belirten Dr. Dündar, yaz aylarında saç bakımına özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Saç sağlığını korumak için bitkisel yağlar kullanabileceğini belirten Dündar, saç dökülmesine karşı da önlemler alınması gerektiğini söyledi.

‘Vücut Isısının Artmasıyla Su Kaybı da Artıyor’

Yaz aylarında vücut ısısının artmasıyla birlikte su kaybının da arttığını belirten Diyetisyen Asya Naz Al, günde en az iki buçuk-üç litre su içilmesi gerektiğini önerdi. Ayrıca, terleme ile kaybedilen minerallerin yerine konulabilmesi için her gün bir şişe maden suyu içilmesini tavsiye etti.

‘Tatlı Meyvelerde Porsiyon Kontrolüne Dikkat’

Meyve ve sebze tüketiminin bu dönemde önemli olduğunu belirten Al, özellikle kavun ve karpuz gibi yüksek şeker içeren meyvelerde porsiyon kontrolüne dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Kan şekeri dengesini sağlamak için karpuz yanında peynir tüketmenin faydalı olabileceğini belirtti.

‘Fast Food Tarzı Gıdalardan Uzak Durun’

Yazın sindirim sisteminin daha fazla zorlandığını belirten Al, yağlı ve fast food tarzı gıdalardan kaçınılması gerektiğini söyledi. Sindirimi kolaylaştırmak için probiyotik içeren gıdalar tüketilmesini öneren Al, salatalara sirke eklemenin hem lezzetli hem de faydalı olabileceğini belirtti.

‘Soğuk Kahveye Dikkat, Her Kahve İçin Fazladan Su İçin’

Gazlı içecek ve soğuk kahve tüketiminin arttığını belirten Al, bu içeceklerin vücuttan su atımını hızlandırabildiğini söyledi. Şekerli içecekler yerine şekersiz veya sadece sütle hazırlanmış kahve tüketmeyi öneren Al, her kahve ya da gazlı içecek için bir bardak fazladan su içilmesi gerektiğini belirtti.

Related Posts

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Masum gibi başlıyor, ciddi sorunlara yol açabiliyor: Alerjik rinite dikkat!

Burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi basit belirtilerle ortaya çıkan alerjik rinit, tedavi edilmediğinde uyku apnesinden işitme kaybına kadar birçok ciddi sağlık problemine neden olabiliyor.

Yazın grip mi olunur demeyin! Yaz gribine dair her şey…

Mevsimsel hastalıklar denince çoğu kişinin aklına kış aylarında görülen grip gelse de, yaz aylarında da benzer belirtilerle seyreden bir hastalık karşımıza çıkıyor: yaz gribi. Sıcak havalara rağmen nezle, boğaz ağrısı, halsizlik ve burun akıntısı gibi semptomlarla ortaya çıkan bu rahatsızlık, özellikle ani ısı değişimleri ve klimalı ortamlarda uzun süre kalma sonucu yaygın hale geliyor.

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Türkiye’de 1 milyon kişi ölçüldü: Fazla kilo ve obezite oranları açıklandı

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyası kapsamında 10-23 Mayıs tarihlerinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişinin boy-kilo ölçümünün gerçekleştirildiğini ve 673 bin 25 kişinin vücut kitle indeksi (VKİ) derecelendirmesinde ‘normal’ aralığında olmadığını duyurdu.

Bu hastalık kadınlarda daha sık görülüyor ve 20-40 yaş arasın teşhis ediliyor!

Multipl Skleroz (MS) hastalığı kadınlarda daha sık görülüyor ve genellikle 20-40 yaş arasında teşhis ediliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Meltem Can İke, MS hastalarının fizyoterapi, egzersiz, sağlıklı beslenme ve sıcak ortamdan kaçınma gibi tedbirlerle yaşam kalitelerini artırabileceğini vurguladı.