Türkiye’de 1 milyon kişi ölçüldü: Fazla kilo ve obezite oranları açıklandı

‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ Kampanyası Kapsamında Yapılan Ölçümler

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının 17-23 Mayıs tarihlerini kapsayan ikinci haftasında toplam 591 bin 209 kişinin boy-kilo ölçümü gerçekleştirildi. Bu ölçümler sonucunda kampanyaya katılan kişilerin vücut kitle indeksi (VKİ) belirlendi. Analizler sonucunda, kampanyaya katılan kişilerin yüzde 4,2’sinin zayıf, yüzde 31,8’inin normal, yüzde 35,8’inin fazla kilolu ve yüzde 28,2’sinin obez sınırları içinde olduğu belirlendi.

Kadınlarda Obezite Oranı Daha Fazla

Sağlık Bakanlığı’nın fazla kiloluluk konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı ve etkili bir şekilde mücadele etmeyi hedeflediği kampanya kapsamında Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişinin boy-kilo ölçümü yapıldı. Elde edilen verilere göre, ikinci haftada erkeklerde fazla kiloluluk oranının kadınlara göre daha yüksek olduğu, kadınlardaki obezite oranının ise erkeklerden fazla olduğu görüldü.

10 Milyon Kişide Ölçüm Hedefleniyor

Fazla kiloluluk, dünyada ve Türkiye’de giderek artan bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Bu sorunla etkili bir şekilde mücadele etmek için toplumda farkındalık oluşturulması, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının yaygınlaştırılması ve fiziksel aktivitenin artırılması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı’nın ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyası kapsamında ise 10 Temmuz’a kadar 81 ilde 10 milyon kişinin boy-kilo ölçümlerinin yapılması hedefleniyor. Bu önemli adımın, toplumun sağlıklı yaşam biçimi benimsemesinde kilit bir rol oynaması bekleniyor.

Related Posts

Sadece 30 gün şekersiz yaşayın… Vücudunuzda neler değiştiğine inanamayacaksınız

Günlük hayatın görünmez bağımlılığı olan şeker, yalnızca damak tadımızı değil, bedenimizin işleyişini de etkiliyor. Sadece 30 gün boyunca ilave şekeri kesmek zihinsel berraklıktan karaciğer sağlığına, cilt gençliğinden bağışıklık sistemine kadar vücutta adeta sessiz bir devrim başlatıyor.

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Masum gibi başlıyor, ciddi sorunlara yol açabiliyor: Alerjik rinite dikkat!

Burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi basit belirtilerle ortaya çıkan alerjik rinit, tedavi edilmediğinde uyku apnesinden işitme kaybına kadar birçok ciddi sağlık problemine neden olabiliyor.

Yazın grip mi olunur demeyin! Yaz gribine dair her şey…

Mevsimsel hastalıklar denince çoğu kişinin aklına kış aylarında görülen grip gelse de, yaz aylarında da benzer belirtilerle seyreden bir hastalık karşımıza çıkıyor: yaz gribi. Sıcak havalara rağmen nezle, boğaz ağrısı, halsizlik ve burun akıntısı gibi semptomlarla ortaya çıkan bu rahatsızlık, özellikle ani ısı değişimleri ve klimalı ortamlarda uzun süre kalma sonucu yaygın hale geliyor.

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.